Naslovna // Vesti // Održana svečana sednica nastavničkog veća jagodinske Gimnazije

Održana svečana sednica nastavničkog veća jagodinske Gimnazije

Svečana sednica nastavničkog veća jagodinske Gimnazije „Svetozar Marković“ održana je proteklog utorka u holu ove škole.

Svečanost održana povodom velikog jubileja – 150 godina jagodinske Gimnazije

Jagodinska Gimnazija osnovana je 26. novembra 1869. godine i to je bila prva srednja škola u Jagodini. Povodom 150 godina uspešnog postojanja i rada, u holu je proteklog utorka održana svečana sednica nastavničkog veća, gde su prisutni imali prilike da čuju više podataka o istorijatu jagodinske Gimnazije, ali i da uživaju u muzičkom programu koji su priredili učenici OMŠ „Vladimir Đorđević“. Miroslav Veljković, direktor Gimnazije u Jagodini, istakao je značaj obrazovanja na ovim prostorima:

-Obrazovanje je i tada bilo nasušna potreba, kako za državu, tako i za društvo, danas možda više nego ikada. Obrazovanje je temelj snage svake države. Jagodinska Gimnazija danas ima 28 odeljenja i pet smerova, među kojima su i dva specijalistička, za decu koja su nadarena u oblasti informatike i stranih jezika. Mislimo da dobro radimo svoj posao. Sve ovo što ja pričam, treba da potvrdi neko drugi, a najbolji sudija je vreme –rekao je Veljković.

Sastavni deo ovog događaja bila je i predstava „Bedemi ćirilice“ koju je režirao Milić Jovanović, dok su na sceni u ulogama Ćirila i Metodija bili Predrag Jovanović i Aleksandar Jelenić. Predstava je odigrana u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“, a prisustvovao joj je veliki broj prosvetnih radnika i učenika.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .