Naslovna // Vesti // Održano trodnevno polaganje male mature u Jagodini: Konačni rezultati 28. juna

Održano trodnevno polaganje male mature u Jagodini: Konačni rezultati 28. juna

Ove godine, testove je tokom tri dana trajanja, polagalo 640 učenika. Mišljenja o težini testova su podeljena, a privremeni rezultati biće objavljeni 23. juna

Nekima test bio lak, nekima malo teži

Malu maturu ove godine u jagodinskim osnovnim školama polagalo je ukupno 640 učenika. Testovi su se polagali tri dana. Prvog dana obavljen je test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugog dana iz matematike, a trećeg se polagao kombinovani test, koji se sastojao od pitanja iz oblasti fizike, hemije, biologije, istorije i geografije. 

Pre ulaska u školu, ispoštovane su sve mere dezinfekcije i fizičke distance među učenicima, a svaka škola organizovala je pripremu učenika za polaganje finalnih testova na različite načine, zbog još uvek aktuelne situacije sa korona virusom:

-Nastavnici su radili i putem interneta, mada su neka deca poslednje dve nedelje dolazila u školu i pripremala se za završni ispit. U našoj školi, 84 učenika polagalo je završni ispit i svi su mu pristupili. Na ulazu je bila postavljena dezobarijera i svi nastavnici su nosili zaštitnu opremu –rekla je Biljana Milanović, direktorka Osnovne škole „17. oktobar“ u Jagodini.

-Ove godine smo radili u specifičnim uslovima. Svi učenici koji su polagali testove bili su raspoređeni u 10 učionica, što do sada nije bio slučaj, jer se polagalo u fiskulturnoj sali. Ovo je za nas novo iskustvo. Sa pripremama putem interneta krenulo se još 17. marta, preko „Viber“ grupa i Gugl učionica. Većina učenika se snašla, iako je bilo naporno za sve njih, pa i za roditelje i nastavnike –rekla je Vesna Milosavljević, direktorka Osnovne škole „Milan Mijalković“ u Jagodini, u kojoj je 86 učenika polagalo završni ispit.

-Ovo je bila jedna vredna, radna, disciplinovana i divna generacija. Sve najbolje mogu o njima da kažem. Svojom disciplinom, trudom i radom dokazuju koliko vrednosti imaju u sebi. Bilo je priprema u toku vanrednog stanja. Imali smo probni završni ispit putem interntea od 22. do 24. aprila, a prvog i drugog juna smo takođe polagali probni ispit. On je bio putokaz i smernica ka daljem radu za finalni ispit. Naravno, tokom polaganja ispoštovali smo svu proceduru koja se tiče dezinfekcije –rekla je Sanja Pribaković, direktorka Osnovne škole „Rada Miljković“ u Jagodini, gde je ukupno 106 učenika polagalo malu maturu.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .