Naslovna // Vesti // Palma o Bojoviću: Otišao je veliki humanista i začetnik turističkog razvoja Jagodine

Palma o Bojoviću: Otišao je veliki humanista i začetnik turističkog razvoja Jagodine

Predsednik Skupštine grada Jagodine izjavio je danas povod smrti Vuka Bojovića da je otišao veliki humanista, najveći zadužbinar Beo zoo vrta i začetnik turističkog razvoja Jagodine.

vuk-bojovicU ime gradjana Jagodine i svoje lično ime, predsednik Skupštine grada Jagodina i Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je saučešće porodici Vuka Bojovića, koji je jutros preminuo.

„Otišao je čovek koga su u Srbiji poznavale sve generacije, od najmladjih do najstarijih. Otišao je veliki humanista, najveći zadužbinar Beo zoo vrta i začetnik turističkog razvoja grada Jagodine, zbog čega je proglašen počasnim gradjaninom Jagodine, izjavio je u pisanoj izjavi Marković.

Kako se navodi, Vuk Bojović je pomogao da Jagodina postane vodeći turistički centar u Srbiji.

“Sve je počelo od zoološkog vrta, kasnije je napravljen Akva park i Muzej voštanih figura, gde je Vuk Bojović takodje nesebično pomogao da ova ideja zaživi na pravi način.

U ime građana Jagodine u i svoje lično ime, “sa poštovanjem koje je jače od zaborava”, izražavam porodici najdublje saučešće, kaže se u telegramu saučešća Dragana Markovića Palme.

M. Biorac
Foto: pressonline

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .