Naslovna // Vesti // Penzioneri obavili jutarnju kupovinu

Penzioneri obavili jutarnju kupovinu

Pored pomoći volontera i besplatnih taksi vozila, Skupština grada Jagodine i Centar za socijalni rad obezbedili su i besplatne zaštitne maske i rukavice za sve kupce

Volonteri pomažu svakog petka

Zbog pandemije korona virusa, Vlada Republike Srbije donela je odluku da sve osobe starije od 65 godina ne smeju da napuštaju svoje domove. Ovo pravilo za njih ne važi samo petkom od četiri do sedam ujutru kada mogu da odu do obližnjeg marketa kako bi obavili kupovinu potrebnih namirnica. Takva situacija je bila i u Jagodini ovog petka. Svi penzioneri su strpljivo čekali ispred marketa pred njihovo otvaranje, na propisanoj razdaljini, a od mladih volontera pred ulazak dobijali su zaštitne rukavice i maske, uz obaveznu dezinfekciju:

-Grad je obezbedio besplatna taksi vozila kao i svake nedelje kada se ova akcija sprovodi u gradu. Takođe, grad je obezbedio i veći kontigent zaštitnih rukavica koje su sada veoma tražene. Vlada nestašica za ovim proizvodima, tako da su naši volonteri delili ovu zaštitnu opremu besplatno. Molimo sve da ostanu kod svojih kuća i da ne izlaze ukoliko nemaju neku veću potrebu –rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

Penzioneri su bili zadovoljni snabdevenošću marketa. Kupovali su sve što im je bilo potrebno, a po izlasku iz radnji dočekali su ih mladi volonteri koji su im pomagali u nošenju teških torbi i njihovim pakovanjem u taksi vozila, koja su ih besplatno prevozila do svojih domova, što ih je posebno iznenadilo.

-Došla sam pešice, a evo vraćam se taksijem. Uprava grada Jagodine misli na nas i želim im sve najbolje –rekla je jedna gospođa po ulasku u vozilo.

Na teritoriji grada Jagodine penzioneri su proteklog petka kupovinu mogli da obave u više od 200 maloprodajnih objekata.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .