Naslovna // Vesti // Počela 16. sezona rada jagodinskog “Akva parka”

Počela 16. sezona rada jagodinskog “Akva parka”

„Prošla sezona je bila veoma uspešna uprkos kovid merama, tako da očekujemo da ova bude još uspešnija“ rekao je Ljubomir Krstić, rukovodilac „Akva parka“ u Jagodini

Foto: TV Kopernikus

Nova, 16. po redu, sezona rada jagodinskog „Akva parka“ počela je u subotu, 18. juna.

Prvi dan rada nove sezone tradicionalno je besplatan za sve posetioce, pa je tako bilo i ove. Ovaj velelepni kompleks bazena važi za vodeću turističku atrakciju u Srbiji preko leta i za prethodnih 15 sezona, „Akva park“ u Jagodini posetilo je preko 4.700.000 ljudi, na veliko zadovoljstvo rukovodstva.

-U prvih 30 minuta od otvaranja, u „Akva park“ došlo je oko 1000 ljudi, tako da očekujemo da sve bude u najboljem redu. Očekujemo i da bude dobra sezona u zavisnosti od vremenskih uslova. Prošla je bila veoma uspešna uprkos kovid merama, tako da nadamo se da će ova biti još uspešnija –rekao je Ljubomir Krstić, rukovodilac „Akva parka“ u Jagodini. Prema rečima direktora Akva parka u Jagodini Zorana Gligorijevića, petomilioniti posetilac biće i nagrađen.

Vreli junski dan privukao je brojne posetioce koji su mogli već prvog dana da uživaju u svim čarima koje Akva park pruža. Njih je bilo kako iz Jagodine, tako i iz drugih krajeva naše zemlje. Neki su se kupali, bilo je onih koji su iskoristili priliku da „uhvate boju“ na ležaljkama, ali i onih koji su uživali u nekom od restorana. Sve u svemu – utisci su i ovaj put bili i više nego pozitivni.

-Ja sam ovde prvi put. Divno sve izgleda zaista. Fascinirana sam kako je sve organizovano i kako sve dobro izgleda –rekla je turistkinja iz Kragujevca.

-Baš mi se sviđa. Dolazimo ovde svake godine sa društvom i treba „Akva park“ posetiti bar jednom mesečno –istakla je Teodora Mirković iz Paraćina.

-Dolazimo iz Kovina. Super je ovde u „Akva parku“, već smo dolazili par puta. Uvek je ovde dobra atmosfera. Posebno uživam na toboganima –rekao je jedan mladi posetilac.

Od ove godine, važi i novi cenovnik usluga. Celodnevna ulaznica za decu do 12 godina je 400, dok je za odrasle 600 dinara. Za odrasle koji će u Akva parku biti od 15 sati do zatvaranja, cena karte je 400, dok je za decu do 12 godina 200 dinara. Kada su u pitanju posete organizovanih grupa, cena ulaznice za decu do 12 godina je 300, a za odrasle 500 dinara. Cena mesečne karte za decu do 12 godina je 1200, a za odrasle 2400 dinara. Cena sezonske karte za posetioce do 12 godina je 2400, a za odrasle je 4800 dinara. Cena ležaljke sa suncobranom je 100 dinara, dok se korišćenje baldahina naplaćuje 600 dinara. Svi studenti iz Jagodine koji studiraju u drugim gradovima i studenti iz drugih gradovi koji su se opredelili da studiraju u Jagodini moći će besplatno da koriste usluge Akva parka. Od ove godine, besplatno će u Akva park moći da dolaze i svi svršeni maturanti: učenici koji su završili četvorogodišnje ili trogodišnje srednje škole u Jagodini.

Podsećanja radi, Akva park u Jagodini prostire se na tri hektara i u svojoj ponudi ima osam bazena različitih veličina, sistem tobogana od preko 600 metara, ležaljke za 1500 posetilaca i pet restorana. Akva park je za sve posetioce otvoren svakog dana od 10 do 18 sati.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .