Naslovna // Vesti // Podela uskršnjih paketa u Jagodini

Podela uskršnjih paketa u Jagodini

Paketi sadrže prehrambene i higijenske proizvode, ali i jaja i farbe za jaja. Biće podeljeno ukupno 3300 paketa na teritoriji grada ali i u okolnim selima

U ovakvoj situaciji – pomoć mnogo znači, istakli su meštani

Od prvog dana vanrednog stanja grad Jagodina i Centar za socijalni rad uz veliku pomoć volontera pomažu najugroženijim slojevima stanovništva i osobama starijim od 65 godina podelom humanitarnih paketa, a ova sedmica rezervisana je za podelu uskršnjih paketa u vidu prehrambenih proizvoda bogatog sadržaja. Cilj je kao i do sada da se izađe u susret svima koji su posredstvom kol centra zatražili pomoć i da se stigne do najudaljenijih sela:

-Takođe smo se potrudili da i naši najugroženiji stanovnici koji su ispod te kategorije, ljudi ispod 65 godina dobiju ove pakete. To su oni sa najmanjim primanjima, korisnici socijalne pomoći i porodice koje imaju preko troje i više dece. Danas krećemo da delimo ove pakete i otići ćemo i danas do najudaljenijih sela. U svemu nam pomažu predstavnici mesnih zajednica sa podacima na terenu i takođe pomažu volonterima koji odlaze na teren i uručuju te pakete. Takođe, zahvaljujemo se volonterima, imamo ih zaista u velikom broju. Oni su zaista aktivni i kod pakovanja tih paketa, kod pripreme i kod same podele i ništa im nije teško i oni su nam zaista dragoceni u ovom trenutku. Ono što mogu još reći jeste da su svi resursi grada na raspolaganju građanima, da su sve gradske institucije uključene u ovu akciju i da će tako biti do kraja ovog vanrednog stanja. Grad se trudi da svima olakša život –rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

Oni koji su pakete primili, istakli su da im to u ovom trenutku mnogo znači. Dostava uskršnjih paketa na teritoriji grada Jagodine obavljaće se i u sredu 15. aprila.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .