Naslovna // Vesti // Poljoprivredna služba u Jagodini: Bitno je uraditi analizu zemljišta

Poljoprivredna služba u Jagodini: Bitno je uraditi analizu zemljišta

Iz Poljoprivredno savetodavne i stručne službe u Jagodini istakli su da je veoma bitno to uraditi u ovom periodu, a najviše zbog budućih prinosa i stanja organske materije u zemljištu.

Foto: TV Kopernikus

Poljoprivredni stručnjaci istakli su da je jako bitno uraditi agrohemijsku analizu zemljišta pre prolećne setve. Takođe, dodali su i da je ovaj proces od velikog značaja za sve one koji se bave zemljoradnjom:

-Bitno je zbog budućih prinosa koje očekujemo, cena mineralnih đubriva i stanja organske materije u zemljištu. Poljoprivrednik dobije jednu preporuku sa sadržajem hranljivih elemenata i načinom na koji treba đubriti određene kulture. Ja bih još napomenula da svi poljoprivrednici treba da znaju da po zakonu o poljoprivrednom zemljištu, obaveza je njihova da se agrohemijska analiza uradi sa svih parcela koje su upisane u registar – bar jednom u pet godina –rekla je Milanka Miladinović, savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno savetodavnoj i stručnoj službi u Jagodini.

Svi koji su zainteresovani da to odrade, za sve detalje mogu se obratiti Poljoprivredno savetodavnoj i stručnoj službi u Jagodini.

D.M.


tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .