Naslovna // Vesti // Ponoćni vatromet za doček Srpske Nove godine oduševio Jagodince

Ponoćni vatromet za doček Srpske Nove godine oduševio Jagodince

Zbog pandemijske situacije, koncerta na trgu nije bilo, ali raznobojni spektakl na nebu nije izostao, na oduševljenje onih koji su u to vreme našli u centru grada

Raznobojni spektakl: Foto TV Kopernikus

Nova godina po julijanskom kalendaru, u Jagodini je dočekana na najlepši mogući način – uz velelepni, raznobojni ponoćni vatromet koji je obezbedila Skupština grada. Zbog situacije sa korona virusom, koncerta na Gradskom trgu nije bilo, ali ovu tradiciju pandemija ipak nije sprečila, na oduševljenje onih koji vole ovakav vid zabave.

Glavna ulica Jagodine, zbog pomenute situacije, bila je neuobičajeno prazna za oba dočeka: kako onog koji je bio 31. decembra, tako i 13. januara. Ipak, oni koji su se našli na trgu u to vreme, oduševljeno su posmatrali vatromet, a temperatura u minusu im očigledna nije smetala. Svoju radost delili su sa prisutnima oko sebe, ali i sa svojim pratiocima na društvenim mrežama koji su putem “lajva” i drugih objava pokazivali svima šta propuštaju, a bilo je i onih koji su sa terasa svojih domova mogli da uživaju u svim čarima raznobojnog spektakla na nebu. Neki su svoje utiske podelili su i sa nama:

Građani su uživali: Foto TV Kopernikus

-Fantastičan je vatromet, mnogo je lepo. Zbog situacije kakva jeste, malo je ljudi ovde, ali bolje je što je tako. Nadam se da će uskoro proći ova korona, želim svima puno zdravlja i sreće i da napokon krenemo da živimo onako kako bi trebalo –rekla je jedna građanka.

-Prelep je. Već sam ga postavila na “Instagram” i svi već kažu da je divan –radosno nam je rekla jedna tinejdžerka sa telefonom u ruci.

-Jako mi je dopada, izvanredan je, baš uživam. Želja za ovu godinu mi je da imamo zdravlja i da nam prođe ova korona –istakao je jedan gospodin koji se našao na trgu.

Iako incidenata nije bilo, za svaki slučaj, u centru grada dežurale su ekipe Hitne pomoći, Policije i Vatrogasne službe. Sudeći po reakcijama prisutnih građana, mnogima će ovaj doček pravoslavne Nove godine ostati u lepom sećanju, uz nadu da se godina poput ove koju smo ispratili – više neće ponoviti.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .