Naslovna // Vesti // Postavljena nova spomen ploča ubijenom Nemanji Stojanoviću u Jagodini

Postavljena nova spomen ploča ubijenom Nemanji Stojanoviću u Jagodini

Ploču postavili i otkrili pripadnici Advokatske komore Srbije. Otkrivanju prisustvovali članovi porodice, saradnici i prijatelji. „Učiniću sve da se nalogodavci i izvršioci procesuiraju“ rekao je Milovan Stojanović, otac ubijenog advokatskog pripravnika

Novu spomen ploču postavila je Advokatska komora Srbije

Pripadnici Advokatske komore Srbije postavili su i otrkrili novu spomen ploču mladom advokatskom pripravniku iz Jagodine Nemanji Stojanoviću koji je u septembru 2017. godine izgubio život u ubistvu koje se dogodilo ispred zgrade u kojoj je živeo.

Motiv ubistva, kao i izvršioci, još uvek nisu otkriveni. Nemanjin otac, advokat Milovan Stojanović, napomenuo je da će učiniti sve da se nalogodavci i izvršioci ovog zlodela pronađu:

-Učinićemo sve preko Advokatske komore Srbije da se ovo reši. Ja ću tražiti bez obzira na to što su prošle dve godine da se nalogodavci i izvršioci procesuiraju, kao i oni koji su napravili ovakvu klimu da se kriminalci međusobno obračunavaju, a da nevini kao moj sin stradaju –rekao je Stojanović.

Pre godinu dana, Advokatska komora Kragujevca otkrila je spomen ploču na ulazu u zgradu gde se nalazi advokatska kancelarija njegovog oca. Na dvogodišnjicu njegove smrti to su učinili i pripadnici Advokatske komore Srbije, čiji je predsednik, advokat Viktor Gostiljac tog dana otkrio novopostavljenu spomen ploču:

Otkrivanju ploče prisustvovali su Stojanovićevi prijatelji i kolege

-Činjenica da posle dve godine nije bilo pomaka u ovom predmetu svakako kazuje da će i dokazivanje biti teže, ali ja imam jedan drugi utisak. Ukoliko kod predmeta kolege Miše Ognjanovića, kod slučaja koji je povezan sa organizovanim kriminalom sa inostranim elementom imaju problema sa dokazivanjem izvršenja krivičnog dela, onda ne vidim šta je problem ovde, jer imam utisak da se ovde poprilično zna ko je bio prava meta i ko bi mogao da bude počinilac –rekao je Gostiljac.

Dragoljub Đorđević, predstavnik Advokatske komore Srbije u Savetu advokatskih komora Evrope, istakao je da se Srbije nalazi u samom vrhu po statistici neotkrivenih počinilaca ubistava:

-Još uvek nemamo odgovor na pitanje ko je ubica našeg kolege Zreleca, iako je on navodno lišen slobode. Takođe, nemamo odgovor za kolegu Mišu Ognjanovića. Ista stvar je i sa kolegom Nemanjom Stojanovićem, koga sam imao čast da lično upoznam i koji je zaista bio pravi mladi kolega koji je znao da ceni sve ono što se radi za advokaturu –rekao je Đorđević.

Tokom otkrivanja ploče, prisutnima se u ime advokatskih pripravnika obratila i Aleksandra Jovanović, a prisustvovao je i veliki broj Stojanovićevih kolega i prijatelja.

Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .