Naslovna // Vesti // Prijavljivanje dece za upis u jagodinske vrtiće elektronski do 1. aprila

Prijavljivanje dece za upis u jagodinske vrtiće elektronski do 1. aprila

Cena od 3860 dinara po detetu ista je već godinama. Predškolci imaju pravo na popust od 20 posto.

Foto: TV Kopernikus

Prijavljivanje nove generacije mališana za upis u jagodinske vrtiće počelo je 1. marta i trajaće sve do 1. aprila ove godine. Iz uprave Predškolske ustanove „Pionir“ istakli su da se očekuje da ove godine bude upisano oko 550 predškolaca.

-Očekujemo i upis dece mlađeg uzrasta. Pripremni predškolski program je obavezan, pa molimo roditelje da ispoštuju upisni rok i da na vreme prijave decu. Takođe, pozivamo i sve one koji su zainteresovani da od 1. septembra budu u nekom od naših vrtića takođe ispoštuju rok za prijavljivanje, da bi mogli blagovremeno da dobiju onaj vrtić koji budu želeli, jer ćemo posle u drugom upisnom roku ostaviti mogućnost samo za nepopunjenim objektima. Deca koja su 2017. godište i koja su rođena u januaru i februaru 2018. godine u obavezi su da pohađaju pripremni predškolski program od 1. septembra –rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini.

Kao i prethodne tri godine, prijavljivanje će se i ove vršiti isključivo elektonskim putem.

-Mi smo oformili službu za sve roditelje koji ne mogu da se snađu da popune prijavu elektronski, tako da mogu da dođu kod nas svakog dana od 10 do 12 i naša služba će im pomoći oko upisa i popunjavanja elektronskih prijava, mada je forma godinama ista. Ona se može naći i na sajtu euprava.gov.rs putem usluge „eVrtić“, na sajtu našeg vrtića www.pionir.edu.rs i na našoj fejsbuk stranici „PU Pionir Jagodina“, kao i na sajtu grada Jagodine. Koraci za popunjavanje prijava su jednostavni –rekla je ona.

Cena od 3860 dinara po detetu ista je već godinama, a svi roditelji koji budu upisali predškolce imaće pravo na popust od 20 posto. Vrtiće Predškolske ustanove „Pionir“ trenutno pohađa 1860 mališana. U gradu ima ukupno osam objekata, dok 23 sela koja pripadaju jagodinskoj opštini imaju 33 grupe polaznika, tako da jagodinski vrtići imaju ukupno 106 grupa.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .