Naslovna // Vesti // Prikupljanje pomoći do 16. decembra

Prikupljanje pomoći do 16. decembra

Ovu humanitarnu akciju, jagodinski Crveni krst i Predškolska ustanova “Pionir” sprovode za pomoć korisnicima Narodne kuhinje u Jagodini i Doma za decu ometenu u razvoju koje se nalazi pri manastiru Sveta Petka u selu Izvor kod Paraćina

Jedao deo pomoći je već stigao u vrtić “Pionir”

Crveni krst Jagodine i Predškolska ustanova „Pionir“ već godinama unazad sarađuju kada su različite humanitarne akcije u pitanju. Ovaj put, zajedničkim snagama, ove ustanove prikupljaju pomoć za korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta i Doma pored manastira „Sveta Petka“ u selu Izvor kod Paraćina. Za decu korisnika Narodne kuhinje prave se novogodišnji paketići, dok se u Dom šalju prehrambene namirnice i sredstva za higijenu:

-Humanitarnu pomoć za korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta skupljaju četiri vrtića, dok dva vrtića skupljaju pomoć za Dom pored manastira Sveta Petka u selu Izvor kod Paraćina. Cilj ove akcije je promocija humanih vrednosti kako među decom, tako i među odraslim ljudima. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim humanim ljudima koji su uzeli aktivno učešće u realizaciji ove akcije, jer čovek može biti jedino srećan ako čini dobra dela. To je još davno rekao rimski filozof Seneka –rekao je Slaviša Marković, predsednik podružnice Crvenog Krsta Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini.

Akcija traje do 16. decembra, a dan kasnije se sva prikupljena pomoć nosi u mesta gde je namenjena. Ovom prilikom, iz uprave „Pionira“ i „Crvenog krsta“ pozivaju sve roditelje da se priključe akciji tako što će pomoć doneti u prostorije jagodinskih vrtića „Pionir“, „Bambi“, „Sunce“ i „Leptirić“ kod vaspitača i da, kako kažu, na taj način daju pozitivan primer svojoj deci i drugima.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .