Naslovna // Vesti // Radost zbog zajedničkog i zasluženog odmora

Radost zbog zajedničkog i zasluženog odmora

Na letovanje otišli učenici osnovnih škola „Milan Mijalković“ i „Rada Miljković“, ali i maturanti gimnazije „Svetozar Marković“ iz Jagodine

Skupština grada Jagodina i protekle nedelje ispratila je treću grupu đaka osnovnih i srednjih škola na letovanje u Buljarice, odnosno Paraliju. U subotu, 15. jula, otišli su učenici četvrtog razreda osnovnih škola „Milan Mijalković“ i „Rada Miljković“, dok su u dan kasnije putem Paralije krenuli maturanti gimnazije „Svetozar Marković“ iz Jagodine. Ovo je treća grupa učenika koja je otišla na letovanje koje finansira lokalna samouprava:
Nešto više od 150 osnovaca krenulo je u Buljarice. Svršenim osmacima i srednjoškolcima to nije prvo iskustvo, tako da su ovi mališani najuzbuđeniji što idu na letovanje, po prvi put bez roditelja. Verujem da su oni sada najsrećniji zbog polaska. Podsetila bih sve roditelje da je overa kod notara, pored celokupnog letovanja, takođe besplatna, ali i da mališani imaju lanč paket u polasku, ali i u povratku. Što se maturanata tiče, pošto su svi upisali fakultete, ovo im je verovatno poslednja prilika da u istom sazivu budu zajedno. Nadamo se da će u narednim godinama rado evocirati uspomene sa letovanja na koje sada idu“ rekla je Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine i tom prilikom svima poželela srećan put.

Nastavnici i profesori takođe su bili uzbuđeni zbog polaska svojih učenika na letovanje:
Ovo je prvi put da se deca četvrtog razreda susreću sa ovakvom vrstom letovanja. Ovo je neki drugačiji način, pošto idu bez roditelja. Svi su uzbuđeni zbog putovanja. Nadamo se da će vreme biti lepo da bi provod bio kompletan, rekla je Vesna Milosavljević, direktor osnovne škole „Milan Mijalković“.
-Svi učenici su ovo letovanje zaslužili, pošto su vredno radili i učili tokom svih ovih godina školovanja. To su jaka odeljenja, svi su upisali željene fakultete. Očekujem da se lepo provedu i da se srećni i nasmejani vrate u naš grad–rekao je Tomica Tomić, profesor u gimnaziji „Svetozar Marković“ u Jagodini.
Sa učenicima su, kao i prethodnih godina, krenuli i lekari, ali i pripadnici obezbeđenja. Već ove nedelje na letovanje će otići i učenici osnovnih škola „17. oktobar“ iz Jagodine, „Radislav Nikčević“ iz Majura i „Joca Milosavljević“ iz Bagrdana. Oni će u Buljarice krenuti 22. jula, dok će dan ranije u Paraliju krenuti maturanti srednje ekonomsko-trgovniske škole „Slavka Đurđević“ iz Jagodine. Podsetimo da letovanje finansira lokalna samouprava grada Jagodine, po trinaestu godinu zaredom, i na njega pravo imaju svi osnovci i srednjoškolci koji su svoje obrazovanje završili u Jagodini, ali i učenici iz Jagodine koji su školu završili i u nekim drugim gradovima.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .