Naslovna // Vesti // Raspisan javni poziv za nabavku poljoprivredne mehanizacije

Raspisan javni poziv za nabavku poljoprivredne mehanizacije

Minimalni iznos je 65 hiljada dinara, a Ministarstvo poljoprivrede će finansirati 50 odsto tih sredstava

Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije raspisalo je javni poziv za nabavku poljoprivredne mehanizacije. Svi poljoprivredni proizvođači koji su zainteresovani, mogu da se prijave od 1. do 15. juna kontaktiranjem Poljoprivredne stručne i savetodavne službe u Jagodini. 

Pravo na podsticaj ostvaruje podnosilac, koji je između ostalog, u potpunosti realizovao investicije za koje podnosi zahtev u periodu od 1. januara 2020. do dana podnošenja zahteva. Minimalni iznos je 65 hiljada dinara, a Ministarstvo će finansirati 50 odsto tih sredstava:

-Oni koji su zainteresovani što pre moraju da obezbede određenu papirologiju kako bi mogli da nabave tu poljoprivrednu mehanizaciju i da sa tim papirima dođu kod nas da bi im mi pomogli oko podnošenja zahteva. Radi se o novoj mehanizaciji za biljnu proizvodnju. Tu je obuhvaćeno i povrtarstvo, a sa njim i ratarsvo i voćarstvo, znači radi se o kompletnoj poljoprivrednoj mehanizaciji iz te oblasti –rekla je Milanka Miladinović, savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi u Jagodini.

Iz Poljoprivredno stručne i savetodavne službe u Jagodini istakli su da je interesovanje za ovaj program veliko. Uskoro se očekuje i objavljivanje Javnog poziva za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku novih mašina i opreme u stočarskoj proizvodnji.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .