Naslovna // Vesti // Rok koncert za početak nove školske godine

Rok koncert za početak nove školske godine

Skupština grada Jagodine i Dom učenika za svoje nove stanare priredili poklon u vidu koncerta lokalne rok grupe „Black and White“


Grupa „Black and White“ iz Jagodine održala je koncert ispred Doma učenika, proteklog utorka u Jagodini. Koncert je organizovan od strane Skupštine grada Jagodine i Doma učenika, a povod je bio početak nove školske i akademske godine.
Direktor Doma učenika u Jagodini, Marko Maljković, kaže da svake godine spremaju iznenađenja za nove stanare pred početak školske i akademske godine i da je to postala lepa tradicija, koja se održava na obostrano zadovoljstvo:
-Na ovaj način, dočekujemo decu koja su nova u Domu. Ovo je jedna lepa tradicija. Svake godine im pravimo jednu žurku na početku školske godine. Sada su je tu sa nama naši prijatelji, grupa „Black and White“. Prethodnih godina smo im organizovali žurku u restoranu Doma, a ove godine su izrazili želju da to bude svirka na otvorenom i mi smo im izašli u susret. Želim im dobrodošlicu u ime kolektiva Doma učenika –rekao je Maljković za naš list i dodao da su učenicima obezbedili kvalitetan društveni sadržaj i da je na njima da budu vredni i da uče.
Grupa „Black and White“ je održala pravu višečasovnu rok zabavu za ove mlade ljude svirajući obrade domaćih i stranih pop i rok hitova. Publika je vidno uživala, a frontmen benda, Aleksandar Milutinović, istakao je da se rado odaziva ovakvim akcijama, pogotovo onim koje su vezane za omladinu:
-Nama je ovde uvek super. Nadam se da će učenici uživati u našoj svirci. Mladima treba pružiti jednu kulturnu lepezu, pa neka oni odaberu šta im se dopada, a ovo je svakako jedna lepa akcija. Ovom prilikom im poručujem da se što više bave naukom i obrazovanjem. To je najbolje što mogu da urade za sebe –rekao je Milutinović.


Novi stanari Doma su došli u Jagodinu iz brojnih gradova, opština i sela. Mnogi su istakli da su o Jagodini čuli samo lepe stvari, ali i da ih je prvenstveno privukla škola i dobar smeštaj:
-Upisala sam ekonomsko-trgovinsku školu „Slavka Đurđević“ i odabrala sam Jagodinu zbog Doma učenika. Ovaj grad je jedan od najlepših u Srbiji i jako sam zadovoljna ovde. Ovaj koncert je odličan. Takođe, naš Dom organizuje i brojne prezentacije, a imamo i festival „Dani Sretena Adžića“ i zaista smo dosta aktivni –rekla je jedna od novih stanara Doma, Isidora Simonović iz Aleksinca
-Odabrala sam Jagodinu prvenstveno zbog škole. U Domu je super, kao i društvo koje je sa mnom. Jagodina je super grad. Lepo je što su nam organizovali koncert za početak školske godine i što smo se okupili ovde da slušamo muziku –rekla je Milena Đurić, iz Resavice, u opštini Despotovac.
Anastasija Milenković, koja je upisala smer Modelar odeće u Prvoj tehničkoj školi u Jagodini, impresionirana je gradom i onim što nudi:
-Volim školu koju sam upisala, a i Dom nije daleko od škole. Imam ovde puno drugara i grad mi se jako dopada –rekla je ona.
Dimitrije Stanojević, iz sela Vitance u opštini Despotovac, završio je elektrotehničko-građevinsku školu „Nikola Tesla“ i tokom školovanja, živeo je u jagodinskom Domu učenika, te je iskoristio priliku da pohvali svoje nekadašnje mesto svakodnevnog boravka:
-Ovde sam proveo najlepše doba do sada, zaista je bilo prelepo. Iskustvo je divno i grad je prelep, ima dosta stvari koje se mogu videti. Stvarno je sve bilo super –rekao je Dimitrije.
Ove godine, u jagodinski Dom učenika primljeno je 340 mladih ljudi: 100 studenata i 240 učenika srednjih škola, tako da je kapacitet popunjen kao i prethodnih godina. Dom učenika pored smeštaja i hrane, nudi i različite sekcije za sve stanare poput folklornih, muzičkih, dramskih i sportskih aktivnosti. Dom učenika je jednim delom i obnovljen: kupatila su sređena u potpunosti, a i krov sa prozorima Doma učenika je obnovljen. Takođe, Maljković je istakao da deca u Domu sada imaju i četiri kluba gde mogu da obavljaju razne dnevne aktivnosti i da se, prema njegovim rečima, osećaju kao kod kuće.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .