Naslovna // Vesti // Savršen odmor za sve maturante !

Savršen odmor za sve maturante !

Učenici Ekonomsko trgovinske škole „Slavka Đurđević“ iz Jagodine otišli su na petodnevni odmor u Paraliju o trošku lokalne samouprave

Lokalna samouprava grada Jagodine nastavlja sa jedinstvenim socijalnim programom kada je omladina u pitanju. Druga grupa maturanata u Jagodini otputovala je proteklog petka na petodnevni odmor u grčko letovalište Paralija. Ovaj put, u pitanju su bili učenici trogodišnjih smerova ekonomsko-trgovinske škole „Slavka Đurđević“: budući kuvari, konobari i trgovci. Takođe, na letovanje su protekle subote otišli i učenici osnovnih škola „Goran Ostojić“, „11. maj“ i „Ljubiša Urošević“ iz, takođe iz Jagodine i okolnih sela. Oni su otišli na letovanje u Buljarice u trajanju od sedam dana.
Zamenica gradonačelnika grada Jagodine, Snežana Vukašinović, smatra da je ovo idealna prilika da se uštedi kućni budžet, ali i da se osnovci i srednjoškolci lepo provedu:
Ne postoji lepši način da se završi školovanje i druženje od zajedničkog letovanja na koje ih upućuje lokalna samouprava. Već trinaestu godinu zaredom, letovanje je besplatno. To je idealna prilika da produže druženje, jer ovi mladi ljudi pošto su završili trogodišnju školu, posle završetka ovog letovanja, mogu da krenu u potragu za poslom. Ovo je možda i prilika za neku letnju romansu. Što se osnovaca tiče, mislim da su oni koji su završili četvrti razred najuzbuđeniji zbog letovanja i oni to ne kriju –rekla je Snežana Vukašinović i tom prilikom poželela svim đacima srećan put i nezaboravne uspomene sa putovanja.
Profesor srednje ekonomsko-trgovinske škole „Slavka Đurđević“ Bojan Jevtić takođe smatra da je ovakva vrsta politike prema mladima veoma dobra:
Ovo nije prvi put da vodim đake u Paraliju i do sada smo imali samo lepa iskustva. Mnogima je ovo i prvi put da idu na more i nadam se da će sve proći u pravoj drugarskoj atmosferi –rekao je Jevtić pre polaska.
Direktorka osnovne škole „Goran Ostojić“ iz Jagodine Mirjana Srećković delila je radost sa mališanima zbog odlaska na more:
Ovo je za sve nas odmor, ali i treće poluvreme. Sada možemo da vidimo kako smo ih vaspitali za život, da vidimo kako mogu da se snađu, ali i da uživamo u njihovom druženju i prvim talasima –rekla je direktorka škole „Goran Ostojić“.
Podsećanja radi, svi svršeni maturanti i učenici osnovnih škola koji su žitelji grada Jagodine, ali i okolnih sela, imaju pravo na letovanje o trošku lokalne samouprave, bez obzira na to da li su srednje obrazovanje završili u nekoj od škola u Jagodini ili van nje. Lokalna samouprava se i ove godine potrudila da sve protekne u najboljoj organizaciji, te su sa osnovcima i maturantima krenuli i profesori, lekari i pripadnici obezbeđenja. Takođe, učenici dobijaju bogat „lanč paket“ i u polasku, ali u povratku sa letovanja. Nova grupa srednjoškolaca u Paraliju kreće 11. jula, dok će nova grupa đaka osnovnih škola krenuti 15. jula.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .