Naslovna // Vesti // Sećanje na Duška Trifunovića

Sećanje na Duška Trifunovića

U sredu, 22. novembra na  Fakultetu pedagoških nauka ljubitelji stihova Duška Trifunovića moći će da uživaju u muzičko poetskom recitalu Branka Pražića

Stihovi Duška Trifunovića: Branko Pražić

U amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka u Jagodina večeras (sreda, 22.novembar) u 19 časova biće održan muzičko poetski recital Branka Pražića pod nazivom ,,Tajna veza – sećanje na Duška Trifunovića“.

Učestvuju Branko Pražić – vokal i gitara, Nemanja Pražić –vokal i Igor Lončar – klavijature. Publika će imati prilike da uživa u poznatim hitovima  ,,Šta bi dao da si na mom mestu“, ,,Maskenbal“, ,,Tajna veza“, ,,Naj, naj“, Greh“, ,,Glavo luda“. Reč je o hitovima Bjelog dugmeta, Zdravka Čolića, Indeksa, Vajte, a po stihovima čuvenog pesnika i književnika Duška Trifunovića.

Branko Pražić i Duško Trifunović su kreirali poetsko-muzički recital „Tajna veza“ sa kojim su obišli veliki broj biblioteka. Njihova saradnja je trajala do kraja Duškovog života. Neposredno pre Duškove smrti Branko Pražić je komponovao i objavio CD sa muzikom na njegove tekstove.

Na žalost, Duško je preminuo 2006. godine, a ovaj scenski program je nastavio da živi, i u njemu Branko Pražić kazuje stihove Duška Trifunovića, priča priče – crtice iz njegovog života i peva pesme na njegove stihove, kako drugih kompozitora, tako i svoje.

Program počiva na ravnoteži dobro kazane poetske reči,zanimljivih priča o jednom velikom čoveku i muzike koja stvara sasvim posebnu atmosferu.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .