Naslovna // Vesti // Selo humanih ljudi

Selo humanih ljudi

Tokom akcije dobrovoljnog davanja krvi u Končarevu, protekle nedelje, prikupljeno je više od 50 jedinica krvi


Akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je u selu Končarevo.
Akcija se u ovom selu održava redovno, a odziv je uvek zadovoljavajući. To potvrđuje i Aleksandar Ilić, načelnik Transfuziologije u Opštoj bolnici u Jagodini:
Ovo je redovna akcija naših divnih domaćina. Sakupili smo oko 50 jedinica ove dragocene tečnosti, koja je zaista dragocena onima koji će je i primiti. Na ovaj način popunjavamo zalihe u našoj službi i na siguran način ćemo dočekati zimu sa dovoljnim količinama krvi koje nam sleduju. Ovde je odlična organizacija i Končarevo je još jednom pokazalo da je selo humanih ljudi –rekao je Ilić.
Dušan Jevremović, predsednik saveta Mesne zajednice Končarevo, takođe je zadovoljan organizacijom događaja:
Akciju dobrovoljnog davanja krvi organizujemo s namerom da ova dragocena tečnost ode onima kojima je najpotrebnija, ali i da bi se prisetili našeg vojnika Vladimira Markovića, koji je poginuo na Košarama 1999. godine i čije ime nosi ovo Udruženje. Ova akcija se kod nas organizuje već nekoliko godina u kontinuitetu i nastaviće se i dalje sa tim radom. Takođe, moram da pohvalim jagodinsku Opštu bolnicu sa kojom imamo izuzetno dobru saradnju svih ovih godina –rekao je Jevremović.
Akcija je obavljena uspešno, a u prostorijama Doma kulture u Končarevu je za sve dobrovoljne davaoce organizovan i ručak. Sledeća akcija ovakvog tipa biće održana 23. novembra, na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .