Naslovna // Vesti // U Jagodini odata počast palim borcima u oslobodičalkim ratovima

U Jagodini odata počast palim borcima u oslobodičalkim ratovima

Predstavnici jagodinskog sveštenstva, tom prilikom, služili su parastos, a vence su položili gradonačelnik Ratko Stevanović, njegova zamenica Snežana Vukašinović i predstavnici Gradskog odbora SUBNOR-a. Prisustvovali su i predstavnici Ravnogorskog pokreta Jagodine i brojni građani

Snežana Vukašinović i Ratko Stevanović: Foto TV Kopernikus

Polaganjem venaca na spomenik palim borcima, koji se nalazi u centru Jagodine, ali i služenjem parastosa, na Vidovdan, odata je počast srpskim borcima koji su dali svoj život u oslobodilačkim ratovima: od bitke na Kosovu pa sve do poslednjih koji su se vodili na ovim prostorima.

Parastos su služili predstavnici jagodinskog sveštenstva, a gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović istakao je da su obeležavanje ovog datuma i očuvanje sećanja na ljude koji su dali svoj život za slobodu srpskog naroda od velikog značaja.

-Ovim svetim činom, parastosom, iskazujemo naše duboko poštovanje, sećanje i zahvalnost svim ratnicima herojima koji su vekovima dali ono što je njihovo najvrednije, živote, za odbranu srpskih zemalja i srpstva. Zato se i danas molimo Gospodu Bogu da njihove duše uvrsti tamo gde su duše pravdenika. Oni nisu učinili ništa zlo. Oni su samo branili svoju zemlju i svoj kućni prag. U ovim danas tmurnim vremenima, kada se vrši veliki pritisak na Srbiju, moramo da budemo izuzetno obazrivi i oprezni i da mudrom politikom prevaziđemo sve poteškoće, da se možda ugledamo i na Miloša Obrenovića, a isto tako da danas jačamo našu vojsku. Opremamo je dobro, ne da bi napali nekoga, nego samo da bi mogli da uzvratimo onima koji i danas zlo misle Srbiji –istakao je Stevanović.

Pored Stevanovića i zamenice predsednika Skupštine grada Jagodine Snežane Vukašinović, vence na spomenik palim borcima položili su i predstavnici Gradskog odbora SUBNOR-a. Događaju su prisustvovali i predstavnici Ravnogorskog pokreta Jagodine, kao i brojni građani.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .