Naslovna // Vesti // U toku dezinfekcija jagodinskih vrtića

U toku dezinfekcija jagodinskih vrtića

„Čekamo da nam pošalju službu da se ceo proces još jednom obavi. Osoblje radi, a sredstava za higijenu ima dovoljno za sve vrtiće“ rekla je Violeta Nikolić, direktorka PU „Pionir“ u Jagodini

Dezinfikuje se svaki predmet i površina u vrtićima

U toku je dezinfekcija podova, igračaka, posteljina, kao i svih ostalih površina u svim objektima Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini, rekla je direktorka ove ustanove Violeta Nikolić. Ona je istakla da je u ovom trenutku pojačan higijenski nadzor, ali da je sada potreban maksimalan oprez i preduzimanje svih mera zbog aktuelnog korona virusa:

-Preporuka Ministarstva je da deca ne idu u vrtić do daljnjeg. Mi se toga pridržavamo kao i sve predškolske ustanove. Preduzeli smo sve mere dezinfekcije. Odradili smo čišćenje svih prostorija i objekata, ali čekamo da nam zvanično pošalju službu da se to još jednom obavi, tako da ćemo mi dotle biti spremni. Biće nam sređene prostorije, čekamo naš red za dezinfekciju. Što se radnika tiče, organizovali smo se u grupama da ne bi bio veliki broj radnika u smenama u isto vreme. Svi su na svojim radnim mestima, ali naravno, bez dece –rekla je direktorka.

Ona je istakla da će u narednim danima još više pojačati mere opreza i da ima dovoljno higijenskih sredstava za sve objekte vrtića.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .