Naslovna // Vesti // Uklanjanje divljih deponija u naselju Brioni u Ribaru kod Jagodine

Uklanjanje divljih deponija u naselju Brioni u Ribaru kod Jagodine

„Mart je za nas mesec čišćenja i to nam je okvirni rok za vraćanje ovih prostora u prvobitno stanje“ rekao je Zoran Gligorijević iz Gradske uprave u Jagodini

Foto: TV Kopernikus

Nedavno je grad Jagodina krenuo sa velikom akcijom uklanjanja divljih deponija sa teritorije gradskih i seoskih mesnih zajednica. Danas je počelo  uređenje naselja Brioni na obali Velike Morave u selu Ribare:

-Pored čišćenja, radimo i na evidentiranju počinilaca štete i sprečavanju da se to ne ponavlja, u skladu sa svim zakonskim okvirima. Proglasili smo mart mesec za mesec čišćenja svih divljih deponija i to nam je neki okvirni rok da vratimo te prostore u ono stanje kako bi trebalo stvarno i da izgleda. U naselju Brioni, kod Velike Morave, radimo tri stvari. Prvo je čišćenje deponije koja je prethodno bila od građevinskog materijala ili šuta, zatim utvrđujemo rečnu obalu, a sređujemo malo i infrastrukturu s obzirom na to da ovo nije vikend naselje već će prerasti u jedno stambeno naselje. Odmah ćemo preći s druge strane Morave. Radićemo i u tom pravcu, a dalje ćemo raditi prema planu koji nam Gradska uprava za zaštitu životne sredine bude dostavljala, pošto ona ima evidenciju svih deponija na teritoriji našeg grada –rekao je Zoran Gligorijević iz Gradske uprave u Jagodini. 

Da će uređenje naselja Brioni mnogo značiti meštanima Ribara, rekao je predsednik tamošnje Mesne zajednice Rade Urošević:

-Zahvalio bih se u ime svih meštana lokalnoj samoupravi na ovim akcijama. Posebno mi je drago za Brione s obzirom da je ovo bilo turističko mesto, dolazili su ljudi sa strane da ga posećuju. Sada je ovo urbano naselje. Ima sigurno preko 50 domaćinstava. Svi žele da bude zdravo i ekološki čisto Ribare –rekao je Urošević.

Podsetićemo da je uklanjanje divljih deponija zajednička akcija Gradske uprave za zaštitu životne sredine i komunalne poslove, preduzeća „Por verner veber“, Javno-komunalnog preduzeća „Standard“ i Javnog preduzeća „Uređenje i javno osvetljenje“.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .