Naslovna // Vesti // Vanredna situacija na teritoriji grada Jagodine

Vanredna situacija na teritoriji grada Jagodine

Nezapamćeno nevreme nanelo štetu objektima u gradu, kao i usevima na selu. Palo i do 72 litre kiše po kvadratnom metru.

Foto: TV Palma Plus

Štab za vanredne situacije grada Jagodine je na sednici održanoj u nedelju, 04.juna ujutru doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji grada Jagodine, što podrazumeva gradsko poručje i sva 52 sela. Ova odluka doneta je jednoglasno nakon sagledavanja situacije usled velikih količina padavina i vremenskih nepogoda, koje su u subotu, 03. juna pogodile Jagodinu, a kakve se ne pamte u centru Pomoravskog okruga. Ogromne količine kiše i grada počinile su veliku štetu poljoprivrednicima u svim selima, kako na poljima pšenice, kukuruza, tako i na voću i povrću, a u pojedinim selima došlo je i do klizišta koja su ugrozile i kuće. Velika šteta pričinjena je u gradskom području, posebno u podrumima i nižim spratovima, kao i na infrastrukturi, a poplavljeni su i Hitna pomoć i Urgentni centar Doma zdravlja i Opšte bolnice u Jagodini. U toku je procena štete, a građani se pozivanju da štetu prijave Odeljenju za vanredne situacije u Skupštini grada Jagodine na telefon 035 81 50 538 do 21 sat, a šteta za otklon kvarova na vodovodnim  instalacijama i kanalizaciji prijavljuje se na broj dežurne službe Javnog komunalnog preduzeća ,,Standard” 064 8197 652, koji je dostupan 24 sata.

Povodom pomenute odluke, u ponedeljak, 05.juna ujutru, nakon sastanka kod gradonačelnika Jagodine Ratka Stevanovića izdato je i saopštenje koje u celosti prenosimo :

Obaveštavaju se građani da je gradonačelnik grada Jagodine, na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije grada Jagodine, u cilju preduzimanja hitnih i operativnih mera zaštite i spasavanja ljudi i imovine na teritoriji grada Jagodine, dana 04.juna 2023.godine doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije za teritoriju grada Jagodine zbog elementarne nepogode koja je zadesila grad Jagodinu (obilne kiše, poplave, klizišta i dr.).

Pozivaju se građani da prijave ugroženost putem sledećih brojeva telefona :

  • 035 815 0538 u periodu od 07,00 do 21,00 sat (Skupština grada Jagodine) i
  • 064 81 97 652 dostupan 24 sata (JP ,,Standard’’ Jagodina).

Građani mogu prijaviti štetu i pisanim putem, Gradskom štabu za vanredne situacije grada Jagodine. U prijavi je potrebno opisati situaciju, navesti ime, prezime, adresu i kontakt telefon.

Prijave se predaju na pultu pisarnica gradskih uprava u ulici Kralja Petra I broj 6, od 07,00 do 15,00 sati, radnim danom.

Na sastanku održanom prekjuče ujutru podeljeni su i konkretni zadaci nadležnim službama za predstojeće dane, kako bi se posledice novih, eventualnih elementarni nepogoda sličnih razmera, koje ovo područje ne pamti, predupredile i svele na najmanju moguću meru. U skladu s tim, Štab za vanredne situacije grada Jagodine je u stalnom kontaktu sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom i prati razvoj vremenskih prilika u ovom delu Srbije.

N.P.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .