Naslovna // Vesti // Veliki dan za Ribare: Otvorena zdravstvena ambulanta u selu

Veliki dan za Ribare: Otvorena zdravstvena ambulanta u selu

Ona u svom sastavu ima stomatološku ordinaciju, ordinaciju opšte prakse, previjalište, prostoriju za lekare, prostoriju za medicinske sestre i tehničare i apoteku.

Foto: TV Kopernikus

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma otvorio je danas zdravstvenu ambulantu u najvećem jagodinskom selu Ribaru, koje ima oko 6000 stanovnika.

Ova zdravstvena ambulanta ima u svom sastavu stomatološku ordinaciju, ordinaciju opšte prakse, previjalište, prostoriju za lekare, prostoriju za medicinske sestre i tehničare i apoteku.

-Danas je veliki dan za selo Ribare, najveće selo na teritoriji grada Jagodine, jer od danas imate u vašem selu ono što nema ni u jednom drugom selu u Srbiji. Ono što je u ovo vreme pandemije korona virusa važno je da svako iz sela koji ima neke simptome, a da to nije korona, ne mora da ide u Opštu bolnicu ili Dom zdravlja u Jagodinu, gde je veća šansa za zaražavanje, već može kompletan pregled obaviti u svom selu, a tu je i apoteka gde može kupiti sve lekove koje lekar prepiše. A što se tiče onih koji dobiju uput za specijalistički pregled u grad, autobuski prevoz je besplatan za sve građane na celoj teritoriji grada Jagodine –izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma na otvaranju zdravstvene ambulante u selu Ribaru.

Foto: TV Kopernikus

Otvaranju zdravstene ambulante u Ribaru, pored velikog broja meštana prisustvovali su i predsednik GO SNS i narodni poslanik Nikola Radoslavljević i predsednik GO SPS i načelnik Pomoravskog okruga, Goran Milosavljević, kao i graonačlenik Jagodine Ratko Stevanović i čelnici Opšte bolnice i Doma zdravlja u Jagodini.

N.P.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .