Naslovna // Vesti // Zaklao majku, pa je spremio za sahranu

Zaklao majku, pa je spremio za sahranu

Goran Krstić iz Deonice u porodičnoj kući zaklao majku Mirsu, a onda joj je glavu ruke i noge vezao kao što se mrtvac vezuje u sanduku

Jagodinska policija uhapsila je Gorana Krstića (43) iz Deonice zbog osnovane sumnje da je u nedelju zaklao svoju majku Mirsu (76). Njeno telo je oko 19,30 pronašao Mirsin dever Rodoljub Krstić, rođeni brat Ćirila, Mirsinog pokojnog muža. Prema rečima Dragana Janićijevića, istražnog sudije Višeg suda u Jagodini, Goran je majku zaklao jednim potezom noža i na telu nije bilo drugih vidljivih rana i povreda, ali će obdukcija dati preciznije podatke. On je još rekao da je Goran najci maramom vezao noge, potom joj je ruke prekrstio na grudima i njih vezao maramom, što je ućinio i sa vilicom.
– Možda ju je zaklao i preko dana. Ne znam. Kada smo sin Nebojša i ja došli iz njive oko pola osam uveče, prišao mi je unuk Marko i rekao mi da odem do Mirse jer ju je izgleda Goran utepao. Ako je utepao, oni se stalno mire i svađaju. Sin joj je, pa neka radi šta hoće. Onda mi je snajka rekla da ju je on ubio. Naterala me je da uđem u kuću. Ušao sam u sobu i imao sam šta i da vidim. Ona je ležala na betonu, zaklana, vezana kao što se mrtvak vezuje pre nego što se stavlja u sanduk. Oko nje je bila lokva krvi. Ne mogu da se načudim. Pričam sa vama, a naga mi igra. Šta da se radi? – kaže Rodoljub.

Prema njegovim rečima, Goran je tri godine živeo sa komšinicom Milankom Milošević, ali ga je ona ostavila pre godinu dana. Nju nismo zatekli kod kuće, a njena majka Biserka, iako joj je kuća preko puta Mirsine, nije znala šta se dogodilo.
– Znam da je Milanka tri puta bežala od njega, ali ne znam kako su se slagali, jer ja nisam živela sa njima. Ne znam da li ju je tukao – kaže Biserka, koja je, kao i njena ćerka, štićenica Centra za socijalni rad, koji im je i dao i kuću u kojoj žive.

Budimka Stevanović, komšinica, takođe kaže da ne zna kako su se slagali i da li je Goran bio agresivan prema njoj. Lepo sam se slagala sa Mirsom, koju smo zvali Miljana, sa Goranom i sa Milankom. Miljana je bila bedna duša. Ne znam da li je Goran bio pijan ili mu je nešto kvrcnulo u glavi pa ju je ubio. I on nije bio loš dečko. Jedino što je voleo da popije – kaže Budimka.
Tekst i foto Z. Gligorijević

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .